Egy rendszeres felhasználó maximum négy kerékpárt kölcsönözhet, és ennek megfelelően 4 bérletet vehet, és 4 kártyát kaphat. A diákbérlet vásárlásához érvényes diákigazolvány felmutatása szükséges.

A 14 éven felüli, de 18. életévét be nem töltött felhasználó csak egy kerékpárt kölcsönözhet.

A BaBiBike bérkerékpárok Badacsonytomaj közigazgatási határain belül használhatók.


A BaBiBike kártya

A BaBiBike kártya egy egyedi azonosítóval ellátott műanyag kártya, mely egy kerékpár kölcsönzésére jogosítja fel a kártya tulajdonosát. Egy felhasználó maximum 4 kártyát birtokolhat.

Kártyát igényelni a Használati szerződés megkötésével, az éves vagy fél éves bérlet és a kártya díjának megfizetésével, illetve a minimum összeg feltöltésével a kártyaértékesítő helyeken és a központi ügyfélszolgálati irodában lehetséges, melyek címei a vezérlő oszlopok képernyőin a „Kártyaértékesítő helyek” menüpont alatt jelöltek, illetve a www.babibike.hu honlapon érhetők el. 14 év alatti személlyel Használati szerződés nem köthető.


Éves bérlet és kártya díj

A BaBiBike kártya használatához, a BaBiBike rendszerhez való hozzáférést biztosító fél éves vagy éves bérlet vásárlása szükséges.

Bérlet és kártya díja
Az éves bérlet díja 8.800Ft
A féléves bérlet díja 5.700Ft
14 éven felüli diákok éves bérlet díja 7.000Ft
14 éven felüli diákok féléves bérlet díja 4.600Ft
A BaBiBike kártya díja 600Ft/kártya

A bérletek a kártyaigényléssel, illetve a kártya érvényességének meghosszabbításával együtt vásárolhatók meg a kártyaértékesítő helyeken.

Ezen felül a kártya kiváltásakor minimum 2.000 Ft-nak megfelelő összeget fel kell tölteni minden egyes kiváltott kártyára. A feltöltött összeg a bérlet, illetve a bérlet lejárta után egy hónapon belül vásárolt újabb bérlet érvényességének ideje alatt használható fel. A bérlet lejárta utáni egy hónapon belül a fel nem használt összeget a Kártyaértékesítő helyeken visszafizetjük. A kerékpár kölcsönzésének díja a feltöltött összegből kerül levonásra. Ha az egyenlegünk mínuszba megy, vagy kártyánk érvényessége lejárt, akkor nem tudunk kerékpárt kölcsönözni. Ekkor a dokkoló szaggatott csipogó hangjelzést ad. A kártya újbóli feltöltésekor a mínusz egyenleget rendezni kell, majd ismét minimum 2.000 Ft-tal feltölteni. A BaBiBike kártya feltöltésére a kártyaértékesítő helyeken és a vezérlőoszlopon van lehetőség.


Kölcsönzés díja

Minden megkezdett, új kölcsönzés első órája a megvásárolt, érvényes bérlettel ingyenes.

Az első óra után, minden megkezdett óra kölcsönzésnek számít, mely kiszámlázásra kerül.

Kölcsönzés díja
60 percig ingyenes
120 percig 200Ft
180 percig 400Ft
240 percig 600Ft
Minden további megkezdett óra +200Ft

A kölcsönzés maximális időtartama alkalmanként 12 óra lehet. Ha 12 órán belül a kikölcsönzött kerékpár nem kerül vissza bármelyik dokkolóba, a kerékpárt eltűntnek nyilvánítjuk és kerestetni fogjuk.


Kölcsönzés BaBiBike kártyával

A tulajdonunkban levő kártyával közvetlenül a dokkolónál tudjuk a kölcsönzést megkezdeni. A kerékpár használatbavételéhez érintsük kártyánkat a dokkolón található kártya olvasóhoz. Ezután hang és villogó fényjelzést kapunk, majd a kerékpárt rögzítő zár kinyílik. A fényjelzés 20 mp-en keresztül villog, mely idő alatt a kerékpár kiemelhető. Ha ez nem történik meg, a zár visszazár. A kölcsönzés megkezdése után 2 percünk van a kerékpár műszaki állapotának ellenőrzésére. Ezután a kölcsönzési díj számítása elkezdődik. Ha esetleg hibát észlel a kerékpáron (vandalizmus, defekt, törések stb.) az visszahelyezhető a dokkolóba térítésmentesen, az előbb említett 2 percen belül. A hibás kerékpárról vagy dokkolóról jelzést adhat le közvetlenül a vezérlőoszlopnál.


Mit tudok a vezérlő oszlopon csinálni a BaBiBike kártyával?

  • Egyenleg és mozgástörténet lekérdezés: Lekérdezhetjük aktuális egyenlegünket, láthatjuk kártyánk érvényességi idejét, a legutóbbi négy utazásunk adatait, valamint hogy milyen kódú kerékpárt kölcsönöztünk ki.
  • Hiba jelzés: Ha egy hibás dokkolóval vagy kerékpárral találkozunk riasztást adhatunk le róla.

További lehetőségek telepített bankkártya elfogadóval és regisztrációs lehetőséggel rendelkező BaBiBike kölcsönző állomásokon:

  • Kártya egyenleg feltöltés: Bankkártyánkról előre meghatározott összegekkel feltölthetjük BaBiBike kártyánk egyenlegét.