14. életévét be nem töltött személy nem kölcsönözhet kerékpárt.

A BaBiBike bérkerékpárok Badacsonytomaj közigazgatási határain belül használhatók.

Regisztráció

A BaBiBike rendszer használatához regisztráció szükséges, mely a www.babibike.hu oldalon, a regisztrációs lehetőséggel rendelkező BaBiBike kölcsönző állomások vezérlő oszlopánál végezhető el. Ezen BaBiBike kölcsönző állomásokat megtalálja a vezérlő oszlop „Kölcsönző állomások” menüpontja alatt, illetve a honlapon.


Jegyvásárlás

A regisztráció után a kerékpárkölcsönzéshez a BaBiBike rendszerhez való hozzáférést biztosító jegyet kell váltania, melyet szintén megtehet a www.babibike.hu weboldalon, a telepített bankkártya elfogadóval és regisztrációs lehetőséggel rendelkező BaBiBike kölcsönző állomások vezérlő oszlopánál bankkártya használatával. A jegy 1 naptári napig érvényes. Az érvényes jegy egy kerékpár kölcsönzésére jogosítja fel a felhasználót melynek kölcsönzési időtartama maximálisan 12 óra lehet alkalmanként.

Jegy ára
Napijegy 400Ft

Kölcsönzés díja

Minden megkezdett, új kölcsönzés első órája a megvásárolt, érvényes jeggyel ingyenes.

Az első óra után, minden megkezdett óra kölcsönzésnek számít, mely kiszámlázásra kerül.

Kölcsönzés díja
60 percig ingyenes
120 percig 200Ft
180 percig 400Ft
240 percig 600Ft
Minden további megkezdett 1 óra +200Ft

A kölcsönzés maximális időtartama alkalmanként 12 óra lehet. Ha 12 órán belül a kikölcsönzött kerékpár nem kerül vissza bármelyik dokkolóba, a kerékpárt eltűntnek nyilvánítjuk és kerestetni fogjuk.


Kölcsönzés PIN kóddal

Kölcsönzést regisztráció és jegyvásárlás után tudunk kezdeményezni. A „Kölcsönzés PIN kóddal” menüpont kiválasztása után adjuk meg a 8 számjegyből álló kódot, majd ennek elfogadása után adjuk meg a kiválasztott kerékpár sorszámát. Ezt a dokkolóról tudjuk leolvasni. Ezután a kiválasztott dokkoló hang és villogó fényjelzéssel jelzi, hogy a kerékpár kihúzható a dokkolóból. A fényjelzés 20 mp-en keresztül villog, mely idő alatt a kerékpár használatba vehető. Ha ez nem történik meg, a dokkoló visszazárja a kerékpárt. A kölcsönzés megkezdése után 2 percünk van a kerékpár műszaki állapotának ellenőrzésére. Ezután a kölcsönzési díj számítása elkezdődik. Ha esetleg hibát észlel a kerékpáron (vandalizmus, defekt, törések stb.), az visszahelyezhető a dokkolóba térítésmentesen az előbb említett 2 percen belül. A hibás kerékpárról vagy dokkolóról jelzést adhat le közvetlenül a vezérlőoszlopnál.


Mit tudok a vezérlőoszlopon csinálni PIN kóddal?

  • Egyenleg és mozgástörténet lekérdezés: Lekérdezhetjük aktuális egyenlegünket, a legutóbbi négy utazásunk adatait, valamint hogy milyen kódú kerékpárt kölcsönöztünk ki.
  • Hibajelzés: Ha egy hibás dokkolóval vagy kerékpárral találkozunk riasztást adhatunk le róla.